خیلی وقت ها نمی دانیم که چه ایده ای می تواند برای آشپزخانه کوچک منزل مفید و کارآمد باشد. در این مواقع است که دست به دامن یک طراح دکوراسیون می شویم تا ایده ای را پیاده سازی کند که آشپزخانه نقلی خانه، جذاب تر از چیزی به نظر بیاید که در حال حاضر است. قبل از اینکه به سراغ دکوراتور بروید به نمونه مدل های زیر نگاهی بیندازید و ببینید که دیگران چه نسخه ای را برای مطبخ کوچولوی خود تجویز کرده اند شاید برای دیزاین آشپزخانه ایرانی شما نیز مفید باشد.
هماهنگی اجزای داخلی از نظر رنگ و جنس که به اصطلاح به آن ست کردن نیز می گویند یکی از روش هایی است که به تازگی در طراحی دکوراسیون داخلی خیلی پرطرفدار شده است. معمولا در فضای آشپزخانه، رنگ بدنه یخچال و فریزر همه رشته های طراح را پنبه می کند و هارمونی دکوراسیون را به هم میزنند. مدتی است که برای حل این مشکل، قاب مخصوصی از جنس و رنگ کابینت های آشپزخانه ساخته می شود و فضای دور تا دور یخچال و فریزر را کاور میکند. در نمونه مدل ما، فقط فضای دور پوشش داده شده است ولی در بعضی موارد حتی درب یخچال و فریزر هم با همین سبک روکش میشود تا یخچال و فریزر کاملا استطار شوند.
خصوصیت سبک معماری کلاسیک این است که فضا تا حدی سرد و سنگین به نظر بیاید. آبی نفتی، یکی از پر طرفدارترین رنگ ها برای رسیدن به طراحی دکوراسیون سنتی و کلاسیک است. در این آشپزخانه کوچک، کابینت ها و کاغذ دیواری از این طیف رنگی بهره برده اند و حتی نشانه هایی از این رنگ را روی پرده آشپزخانه هم می توان دید. اگر خاطرخواه دیزاین کلاسیک هستید رنگ بندی و دیزاین داخلی این آشپزخانه می تواند یک الگوی مناسب برای آشپزخانه ایرانی شما باشد.
دکوراسیون مینیمالیستی یعنی سادگی، یعنی پرهیز مطلق از فانتزی گرایی و تشریفات و یعنی تکیه به رنگ های سرد مثل کرم و سفید. به نمونه مدل بالا که نگاه کنید نمایی واضح از طراحی دکوراسیون مینیمالیستی را می بینید. کابینت های گلاس سفید رنگ به همراه دیواره های کرم و سیاه، دور تا دور آشپزخانه را احاطه کرده اند و سرامیک های سفید رنگ کف، جمع آنها را جور کرده است. ولی اجزایی که مینیمال بودن دکوراسیون را به رخ می کشند اینها نیستند صندلی های پلاستیکی کنار اپن آشپزخانه هستند که سادگی و مدرنیته را جیغ می کشند.
برف و خاک دقیقا تعریفی است که از طراحی دکوراسیون این آشپزخانه می توان ارائه داد. کابینت های سفید صاف و ساده سفید به چالش کفپوش های خاکی رنگ کف آشپزخانه رفته اند و یک تضاد متعادل را رقم زده اند. شاید اگر کفپوش ها، سیاه رنگ بودند این تضاد بیشتر به چشم می آمد و دکوراسیون، جذاب تر دیده می شد ولی شاید صاحبخانه دوست داشته فضای آشپزخانه چوبی و برفی به نظر بیاید نه ذغالی و پنبه ای.
تصور عام بر این است که معماری جزیره ای آفریده شده برای آشپزخانه های بزرگ 20 متری یا بزرگتر از آن، ولی طراحان خلاق گوششان بدهکار این حرفها نیست. با همین طرز فکر است که آشپزخانه 8 متری ما که اتفاقا شکل هندسی عریض و کشیده ای دارد از نعمت یک میز جزیره کوچولو بهره مند شده است. در واقع با همین میز فسقلی سعی شده تا یک پارتیشن بندی خلاقانه انجام بگیرد که فضای سالن خانه از آشپزخانه سوا شده به نظر بیاید.
بارها میزهای قد بلندی هستند که در فضای داخل یا اطراف آشپزخانه چیدمان می شوند و مخصوص سرو نوشیدنی های سرد و گرم هستند. معمولا میز بارها به دلیل ارتفاعی که دارند نیاز به صندلی ندارند و میتوان سرپا کنار آنها ایستاد و از نوشیدن یک فنجان قهوه گرم لذت برد. به همین علت معمولا فضای زیادی اشغال نمی کنند و ایده جدیدی هستند که اخیرا در خانه های آپارتمانی پیاده سازی می شوند.
نشر اختصاصی : نوبرانه