رادیاتور و شوفاژ فولادی یا آلومینیومی، کدام یک مناسبتر است ؟

شوفاژ یا همان رادیاتورها این روزها به عنوان شاه مهره سیستم های گرمایشی خانگی محسوب میشوند. حتی حضور شومینه و سیستم های گرمایشی برقی مثل کرسی ژاپنی هم نتوانست از محبوبیت شوفاژ کم کند، به نظر نمی آید به این زودی ها هم سیستم گرمایش دیگری باشد که بتواند جای رادیاتور و شوفاژ را در فضای داخلی منازل بگیرد.

رادیاتور و شوفاژ

رادیاتورها در سایز و اندازه های مختلف و متنوع تولید می شوند ولی از نظر شکل ظاهری چندان تفاوتی با هم ندارند. ولی در این بخش بحث ما راجب جنس و مواد اولیه ای است که برای ساخت بدنه رادیاتورها استفاده میشود. برای ساخت شوفاژهای خانگی از دو فلز متفاوت استفاده میشود برای ساخت بدنه بعضی از شوفاژها از جنس آلومینیوم و برای بعضی دیگر از فولاد استیل بهره برده میشود. بعضی از افراد بین انتخاب رادیاتورهای فولادی و آلومینیومی دو دل می شوند و مردد می مانند که کدام رادیاتور برای منزل آنها مناسب تر است.

رادیاتور فولادی : فولاد فلزی با کیفیت بالا و با دوام است و در تماس مستقیم با آب و رطوبت از درجه مقاومت بالایی برخوردار است. البته فولاد هم مثل بقیه فلزات دارای گرید های متنوع است و در نتیجه هر چقدر فولاد مورد استفاده در ساخت رادیاتورها از گرید بالاتری برخوردار باشد مسلما کیفیت و عمر بالاتری نیز به همراه خواهد داشت. یک مزیت دیگر فولاد این است که یک رسانای فوق العاده برای انتقال حرارت به شمار می آید. این میزان رسانایی در حدی است که حتی با بستن شیر رادیاتور هم تا دقایقی بعد وجود حرارت و گرما را روی بدنه رادیاتور یا شوفاژ می توان احساس کرد. از طرف دیگر فولاد استیل را به واسطه سطح صیقلی که دارد به راحتی با یک دستمال می توان تمیز کرد و برق انداخت. این همه از مزایای رادیاتورهای فولادی استیل گفتیم باید یه یک نکته منفی هم اشاره کرد و آن قیمت و هزینه بالای رادیاتوهای فولادی است.

رادیاتور آلومینیومی : آلومینیوم یک فلز سبک وزن است و این یک مزیت بزرگ برای رادیاتورها به حساب می آید. چون رادیاتور و شوفاژهای امروزی توسط پایه های مخصوصی روی دیوار نصب میشوند و معمولا پایه زمینی ندارند، از طرف دیگر افزوده شدن و چرخش آب در فضای رادیاتور ناخواسته وزن رادیاتور را افزایش می دهد. در این شرایط استفاده از رادیاتورهای آلومینیومی یک مزیت بزرگ محسوب میشود. آلومینیوم از نظر انتقال حرارت همانند فولاد بسیار خوب عمل می کند و به دلیل ضخامت کمی که دارد خیلی سریع گرم میشود و حرارت را در محیط اطراف خود پخش می کند. آلومینیوم جزء فلزاتی است که در طول زمان خیلی کم دچار پوسیدگی می شود از این رو تا سال های سال می تواند سلامت رادیاتور را گارانتی کند.

اکثر افراد به دلیل هزینه کمتر به سراغ رادیاتورهای آلومینیومی می روند و هیچ ایرادی هم به انتخاب آنها وارد نیست ولی در حالت مساوی باید اعتراف کرد که رادیاتورهای فولادی کیفیت بالاتری نسبت به رادیاتورهای آلومینیومی دارتد.
نشر اختصاصی : نوبرانه